nog 6 weken... - Reisverslag uit Saint Louis, Verenigde Staten van meetuss - WaarBenJij.nu nog 6 weken... - Reisverslag uit Saint Louis, Verenigde Staten van meetuss - WaarBenJij.nu

nog 6 weken...

Door: Tiska

Blijf op de hoogte en volg

24 April 2006 | Verenigde Staten, Saint Louis

Nog 6 weken, dan zit ons Amerika avontuur er alweer op... Time flies when you're having fun!

Donderdag en vrijdag hebben we, ondanks het heeerlijke weer, hard gebikkeld voor ons project, want er moesten wat dingen af aangezien we morgen voor een week weggaan. Gelukkig is het gelukt, onze Nederlandse begeleidster heeft weer heel wat feedback te geven! :)

Afgelopen donderdagavond was niet veel anders dan de andere donderdagavonden; volleyballen (“training” voor Hajraa, een toernooi in Nederland waar we met z’n allen aan mee gaan doen) en daarna even ontspannen in de kroeg. De internationale kroeg ‘Bar Italia’ is een beetje onze vaste donderdagavondkroeg geworden. Er wordt leuke muziek gedraaid en er zijn mensen van ‘all over the world’. Sofie en ik waren de diehards van die avond, want wij bleven tot het einde! :)

Vrijdag hebben we ook weer hard gewerkt, en omdat het na gedane arbeid goed is te rusten zijn Sofie en Shanna in het park gaan liggen en Maike en ik op het terras van Cofee Cartel (waar anders... ;)) gaan chillen. Sofie en Shanna hadden 's avonds nog energie om uit te gaan en hebben hun heupen geschud op de muziek van Morgan Street Brewery en Buca (waar meisjes de vorige keer met weinig tot geen kleren op de bar stonden te dansen). Sofie had zich deze keer dan ook gepast gekleed; een lange spijkerbroek een truitje mét mouwtjes! :) Maike en ik hebben het vrijdag rustig aan gedaan en zijn al vroeg achter onze ogen gaan kijken. Zzzzzz!

Zaterdag waren we uitgenodigd voor een bezoek aan een wijnboerderij met allemaal ergotherapie-studenten.
Door de ouderwetse gele schoolbus (bekend uit Amerikaanse films!) waren we al enthousiast toen het “schoolreisje” nog niet eens begonnen was! Door de heuvels van Missouri werden we naar een wijnboerderij gebracht. Iedereen had enorme koelboxen en picknickmanden mee, want wat bleek toen we er aankwamen is dat je gewoon buiten in de zon kan gaan zitten en als je zin hebt wat wijn kan gaan proeven. We hadden meer het idee dat je uitleg kreeg over hoe wijn gemaakt werd en uitleg over het hoe en wat van wijnproeven, maar dat bleek dus niet zo te zijn. Maar, niet getreurd, de wijn die Maike en ik geproefd hebben smaakte over het algemeen heel erg lekker en met 30C maak je ons sowieso blij! :) Echt een vakantiegevoel, zeker met het super mooie uitzicht op een dal, wat ons een beetje in Frankrijk waande, erbij.
Omdat we plannen hadden om ’s avonds nog uit te gaan, besloten niet teveel wijn te drinken midden op de dag. We waren blijkbaar de enige die er zo over dachten, want op de terugweg zaten we met allemaal dronken meiden in de bus. En Amerikaanse meiden schreeuwen sowieso al, dus je wil niet weten wat een gekkenhuis het was… Gelukkig ging het allemaal goed, want er gingen verhalen rond van mensen die de wijnboerderij niet zelfstandig meer uit konden…

Na een diner op het terras zijn we opgehaald door onze vriend Matt (plastisch chirurg) om naar Harry’s te gaan, een openlucht bar/discotheek in het centrum. Het was een hele leuke bar met uitzicht op downtown St. Louis.
We waren weer met een hele groep en het was weer erg gezellig.
Het verbaast ons een beetje dat we nog steeds nieuwe bars en discotheken ontdekken hier, want we hebben er inmiddels toch al heel wat gezien! Shanna en Sofie waren nog niet moegestreden en gingen na Harry’s nog naar The Oz (de disco die in Illinois en de Eastside van St. Louis ligt, waardoor ie tot 6 uur mag openblijven).

Zondag hebben we lekker uitgeslapen en zijn vervolgens met de metro naar de Arch (de boog waar St. Louis om bekend staat, zie de foto’s) en de Mississippi-rivier gegaan. Na bijna 2 maanden hadden we namelijk dé toeristische attracties van St. Louis nog niet eens gezien! Helaas begon het net een beetje te betrekken toen wij het water op gingen (tja, het kan niet altijd meezitten...)
Echt mooi was de tour over de Mississippi trouwens niet. We hebben vooral oude fabrieken, vies water en kaal landschap gezien, maar we zijn wel veel over de stad te weten gekomen.
We wilden eigenlijk ook nog met een klein liftje omhoog in de Arch, maar vanwege het bewolkte weer en de wind hebben we dat nog maar even uitgesteld (hij schijnt nogal heen en weer te bewegen met wind...).

Onze vriend Matt de plastisch chirurg had ons beloofd mee te nemen naar een global food market, waar ze eten van ‘all over the world’ verkopen. Wat een lol hebben we daar gehad! Zo gek om helemaal in St. Louis Haagse hopjes en Deventer koek in de schappen te zien liggen! De schappen waren met vlaggen aangegeven, zodat je wist bij welk schap je voor welk land moest zijn. Na bijna 2 maanden verlangden we wel weer naar iets Nederlands, dus hebben we kaas, ontbijtkoek en stroop ingeslagen. Hmmm!! Uiteraard hebben we die avond pannenkoeken gegeten! :)

Vandaag (maandag 24 april) hebben Maike en Shanna Carolyn Baum (onze professor) naar het vliegveld gebracht en zijn ze met haar auto boodschappen gaan doen voor onderweg. Sofie en ik moesten nog een deel van de testen bij de twee dames waar we donderdag mee gestart waren afmaken. Een van de twee moest donderdag namelijk opeens weg, want ze had een afspraak bij de kapper. Ook belangrijk natuurlijk….
Morgenochtend vertrekken we om 5 uur ‘s ochtends richting Charlotte (North Carolina), waar we van donderdag t/m zondag een congres van de AOTA (American Occupational Therapy Association, Amerikaanse Vereniging van Ergotherapie) hebben. Het voelt een beetje als vakantie, want we zitten de hele week in een hotel en kunnen, in plaats vna werken aan ons eigen project lekker, passief luisteren naar allerlei interessante nieuwe ontwikkelingen op ergotherapie-gebied.
Ook hebben we een uitnodiging gekregen voor een speciaal feest voor mensen van onze universiteit en mogen we zaterdag naar de privé-party van Carolyn Baum in haar presidentiele suite. Zij is namelijk ook de president van de AOTA!
Onze docenten en mede-studenten in Amsterdam zijn jaloers op ons… en terecht! :P

Volgende week weer een verhaal, met onze “chickies on the road-trip” en Charlotte ervaringen!

• 25 April 2006 - 06:16

Rose:

Tiska, wat fijn dat alles zo goed gaat.
    Je ziet er goed en gebruind uit.
    Geniet er maar van!
    liefs, rose (ISW)

• 25 April 2006 - 09:16

Kirsten:

Hey meiden,
    Volgens mij hebben jullie het nog prima naar je zin daar. En dan nog maar 6 weken te gaan!!
    Heel veel plezier nog met z'n allen en wat betreft het oefenen voor Hajraa: Vooral doorgaan!!!
    -xxx-
    Kirsten

• 25 April 2006 - 13:38

Elise:

Hoi meiden,

Fiet je bent op eens de langste op de foto. Hoe doe je dat?
    liefs voor jullie allevier,
    Elise

• 26 April 2006 - 14:15

Fieneke:

Wat is het toch leuk om jullie teksten te lezen. Veel plezier op het amerikaanse congres. Ik ben benieuwd wat jullie er opsteken aan info over nieuwe ontwikkelingen.

• 26 April 2006 - 15:06

Hanneke:

We zijn erg benieuwd hoe het met de chickies on the road is verlopen! Jammer dat ze in die speciale winkel geen zuurkool hadden he Tiska?
    De tijd gaat snel en jullie gebruiken haar wel, denk ik!
    Liefs,
    Hanneke

• 26 April 2006 - 18:27

Eef:

hey Fie!!!
    Leuke Foto's! Ik ben inmiddels weer terug uit Spanje... Het weer valt wel wat tegen hoor. Fijne reis deze week.
    Groetjes uit het kleine kikkerlandje, eef

• 30 April 2006 - 07:57

Lies:

lieve tis
    wat lachen die NL producten. doet me denken aan die krentenbol die je mee had genomen naar berlijn!
    spreek je snel op msn
    xxx lies

• 01 Mei 2006 - 13:42

Opa En Oma Zonneveld:

we hebben genoten van het
    verhaal en de fotos,leven
    met jullie mee,de tijd vliegt geniet er nog even
    van,wat een belevenissen he,groetjes van onsenliefs