Oost, West, St. Louis best!
Door: Sofie
09 Mei 2006 | Verenigde Staten, Saint Louis
Nog geen dag terug uit Charlotte, NC, of onze dag zat al weer bom vol met activiteiten. Er moesten boodschappen gedaan worden, de auto moest weer opgepoetst worden, kleding in de was, etc. Maaaaaaaaar het belangrijkste: er moest een grote doos met winterspullen richting Nederland gestuurd worden! Door al ons gewinkel zijn twee koffers niet meer voldoende en zat er niets anders op dan tussentijds een deel te lozen. Allemaal mochten we 5kg aan spullen in de doos stoppen. Enthousiast plukte we allemaal onze winterkleding en ander ruimte innemende spullen uit te kast en stopte dit in de doos. Maike en Tiska brachten deze doos met de auto naar het postkantoor, waar hen eerst werd verteld dat dit door allerlij redenen niet kon. Assertief en goed geinformeerd als ze waren, hebben ze de werknemers er van overtuigd hadden dat dit WEL kon en ging de doos op de weegschaal. Veel te zwaar! Dus kon de helft weer uit de doos gehaald worden. Dat wordt dus een extra American-size tas handbagage mee.
‘s middags warden de rollen om gedraaid en gingen Shanna en Sofie op pad. Het werd namelijk tijd om de auto weer terug te brengen naar Carolyn. Zij woont aan de andere kant van het park en omdat het bijzonder mooi weer was hadden we bedacht om op de skeelers terug naar de dorms te gaan.
‘s middags nog een paar uurtjes gewerkt, waarna we met zijn allen van het laatse zonnetje op het dakterras hebben genoten. Heerlijk!
‘s avonds hebben Shanna en Sofie basketbal gespeeld. Erg leuk en erg warm. We kwamen dus goed bezweet van het veld af.
Woensdag ochtend met zijn vieren weer hard aan de slag gegaan aan ons eigen project, want ‘s middags werden we verwacht bij de presentaties van eerstejaars ergotherapie studenten. Tijdens de presentaties bedacht Shanna dat het eigenlijk wel een geschikte dag was om voor de laatste keer te gaan winkelen. De ‘Tall girls shop’ kon natuurlijk niet door Tiska onbezocht blijven. Carolyn was het hier roerend mee eens en stelde haar auto dan ook weer meteen beschikbaar. Tiska heeft maar 1 winkel gezien, maar is daar helemaal los gegaan. Ze kwam dan ook met 4 te lange broeken terug! Maike was geslaagd voor een jurk voor een huwelijksfeest en Shanna en Sofie hebben zich weer vermaakt in de H&M (die heb je tenslotte niet in Nederland).
Donderdag ook weer hard aan de slag gegaan, zodat we ‘s avonds weer met een voldaan gevoel naar onze stamkroeg ‘Bar Italia’ konden! Deze keer was het zo gezellig dat we nog lang niet uitgepraat waren bij sluitingstijd. Shanna en Sofie zijn toen nog met een stel anderen koffie/thee gaan drinken aan de overkant. Hier werden zij enthousiast gemaakt voor de Kentucky Derby. Een paardenrace van 2min, maar het gaat eigenlijk natuurlijk voor het feest er omheen. Het enigste wat we moesten regelen was een lift, want overnachten konden we wel op hun hotelkamer.
Vrijdag alleen ‘s ochtends gewerkt en Shanna moest van 10.00 tot 14.00 uur iemand testen. ‘s Middags zouden we naar Kentucky vertrekken. Onze lift Chris zou ons nog bellen over de precies tijd…niet dus. Het kwam er op neer dat wij hem om het uur gebeld hebben en dat hij om 19.00 uur melde dat hij toch niet ging vanwege een date. Onze teleurstelling duurde niet lang, want al snel kwamen we er achter dat de kaartjes $280,- waren! Ietswat veel voor die 2 min.
Om 17.00uur zijn we nog even wat met Matt en Tim gaan drinken bij McGee’s.
‘s Avonds onze plannen afgestemd op die van onze mannen (amerikaanse vrouwen willen geen vrienden met ons worden). Zij waren al in de ‘Loop’, een uitgaansgebied van St. Louis, dus wij er achteraan met de taxi. Het was een zeer geslaagde avond. Weer veel aanspraak van Jan en alleman die onze Nederlandse taal zo leuk, schattig of sexy vinden. Shanna haar telefoongesprek werd zelfs helemaal afgeluisterd!
Zaterdag konden we allemaal, op Maike na, lekker uitslapen. Maike had namelijk om 8.00 uur afgesproken te gaan beach volleyballen met een groep.
‘s Middags zijn we met zijn vieren naar het Boathouse in Forestpark gegaan om een waterfiets te huuren. We beginnen het water nu toch wel erg te missen met die hitte. Tijdens onze boottocht zagen we twee jongens Frisbee-en. Nog geen vijf minuten nadat wij hadden gezegd: wedden dat die Frisbee zo ‘per ongeluk’ in het water valt zodat zij hem moeten pakken’, vloog de Frisbee uiteraard het water in. Behulpzaam als we zijn hebben we de Frisbee netjes terug gegeven. Al snel werden we door hen achterna gerend, geroepen en moesten we naar de kant komen. Hoe we aan die waterfiets kwamen, was de vraag.. Voor deze unieke openingszin moesten we hen natuurlijk belonen en stelde we voor dat zij ons terug trapten, haha. De boot had het zwaar met ons zessen, met als effect dat de achterkant onderwater lag, de jongens (tandarts en profesioneel golfer) met hun schoenen door het water heen trapten en alle tassen op schoot moesten. Men staarden ons dat ook wat vreemdsoortig aan. Ook de juffrouw van het boothuis stond verbaasd te kijken, we waren toch met zijn vieren vertrokken???
‘s Avonds gingen we bij Matt, de plastisch chirurg, BBQen. Eerst samen boodschappen gedaan en vervolgens smullen maar! Ook een vriend van hem en later Damien en Binyam, kwamen mee-eten.
Vele handen maken licht werk, dus na vliegensvlug opgeruimd te hebben zijn we met zijn allen naar café Eau gegaan. Deze avond hebben we het niet zo laat gemaakt, want iedereen was nog flink vermoeid van vrijdagnacht.
Zondag zou Chris ons om 11.15 ophalen om te Frisbee-golfen. Na een half uur wachten waren we het zat en zijn we weer richting het boothuis gegaan. Dit keer een roeiboot genomen. Na een uurtje dobberen, hebben we de boot terug gebracht en zijn we op het gras neergeploft. Nederlanders als we zijn, hadden we natuurlijk een voetbal, volleyball, eten en drinken, muziek en een Frisbee bij ons! Zo hebben we ons nog een paar uurtjes weten te vermaken. Ook kwam er iemand met een gitaar bij ons zitten spelen, dus kwam het vakantie gevoel helemaal in ons naar boven.
‘s Avonds waren we, samen met Matt en Tim, bij Carolyn uitgenodigd. Ze had een overheerlijke American style BBQ voorbereid, met als toetje een luchtige taardboden met slagroom en verse aardbeien. Alles was veel te lekker, dus ons buikje meer dan rond gegeten.
We waren niet al te laat thuis, dus hebben we nog even TV gekeken: ‘Grey's anatomy’, het favourite programma van Tiska en Shanna.
Maandagochtend kostte het ons allemaal enige moeite uit de vakantieroes te komen en ons weer op ons project te richten. Eenmaal achter de computer in een grijze, stille ruimte, gaat dit toch weer vrij snel.
‘s Avonds weer bij Matt gegeten, want we hadden veel te veel eten over van de BBQ op zaterdag. Dit keer was het minder mooi weer, dus binnen gegeten en een film gekeken: ‘Walk the Line’.
De tijd lijkt steeds sneller om te vliegen en ons programma wordt drukker en drukker. Komend weekend is al ons LAATSTE WEEKEND in ST. LOUIS, echt heel onwerkelijk!
Om 17.00uur zijn we nog even wat met Matt en Tim gaan drinken bij McGee’s.
09 Mei 2006 - 23:31
Arie:
Ja meiden, jullie kunnen gaan aftellen. -
10 Mei 2006 - 06:32
Elise:
Gisteren jullie O.T.Link gekregen en bekeken. Jullie zijn echt flitsend!
Nog eventjes en jullie zijn weer thuis, zo te lezen nog niet zo'n goed idee. Of jullie hier ook zo in de watten worden gelegd, is maar de vraag. Veel plezier jullie laatste weekend en weekjes in ST. Louis.
Elise -
10 Mei 2006 - 06:35
Kim:
Ja shanna kom maar snel weer terug! het is wel rustig zonder jou hier
groetjes kim -
10 Mei 2006 - 15:52
Taco:
Veel plezier nog! Het is hier ook echt lekker weer, wij gaan ook zo BBQ-en, allleen doen wij hier geen hele koeien op de BBQ ;)! Kus! -
10 Mei 2006 - 19:43
Oma Rietje:
Hallo Sofie, leuk je verslag, we hebben er van genoten, nog maar een paar weekjes Fiet, en da sta ik op Schiphol, je weet je dat heb ik toch beloofd. Ik verlang echt naar je.
Groetjes en een dikke knug!
12 Mei 2006 - 08:05
Hanneke:
Hebben jullie zelf wel zin om terug te komen? Hier vallen de mannen niet acuut voor jullie leuke taal en vrije gedrag denk ik...
Geniet er nog maar even van, Schiphol is te klein als jullie terugkomen!! -
14 Mei 2006 - 17:23
Oma Mimi:
We zijn vanochtend bij Albert en Hanneke geweest voor moederdag en nu zijn we bij John en Nellie.
Joke heeft een nieuwe fiets gekocht, een snelle. Albert en Joke gaan nu eindelijk op de fiets naar lelystad (maar niet heus).
Het was een rustige moederdag voor mij, de rest had het lekker druk. Bij Albert brood gegeten en bij Nellie de BBQ aangestoken. Heerlijk in de tuin gezeten.
Tot gauw.
Oma (en Joke)
17 Mei 2006 - 17:57
Suus:
hey meiden,
maar goed dat jullie naar de states zijn gegaan. ik krijg het gevoel dat jullie daar meer genieten dan werken. Hier in holland is het hard werken en minder genieten. Goed gedaan denk ik zo om de laatste paar weken lekker te luieren voordat het zware werk als et-er straks begint ;). geniet ervan.
kus suus