Een spetterende week vol activiteiten! - Reisverslag uit Saint Louis, Verenigde Staten van meetuss - WaarBenJij.nu Een spetterende week vol activiteiten! - Reisverslag uit Saint Louis, Verenigde Staten van meetuss - WaarBenJij.nu

Een spetterende week vol activiteiten!

Door: Shanna

Blijf op de hoogte en volg

12 April 2006 | Verenigde Staten, Saint Louis

Hee lieve Mensen in Nederland!
Deze keer een schrijven van de hand van Shanna. Iedereen was weer aan de beurt geweest, zo nu mocht ik weer een keertje. Zo blijft het ook leuk voor iedereen. Maar goed, ik heb een hoop te schrijven omdat ik mag schrijven tot en met woensdag deze week. Tiska gaat namelijk vaanf donderdag schrijven zodat ze kan vertellen over haar verjaardag en over Chicago. Want jaja, we gaan Pasen vieren in de Big City. Mooi excuus om een lang weekend weg te maken. Dat de Amerikanen niet vrij zijn op vrijdag en maandag is dan jammer, wij wel! Maar goed, de verhalen van de afgelopen week!
Maandag was de finale van de NCAA basketball. Hiervoor zijn we deze keer naar de kroeg gegaan en hebben daar met een heel aantal mensen de wedstrijd gekeken. Na de wedstrijd zijn we eingelijk best nog een tijdje blijven hangen en was het uiteindelijk 1 uur dat we ons bed inrolden. Dit kwam ook omdat we nog even langs Matt waren gegaan. Hij woont namelijk aan de overkant en wilde erg graag dat we langs kwamen om even naar zijn huis te kijken. We zijn maar heel even gebleven omdat het toch al zo laat was en hebben hem daarom maar uitgenodigd om woensdag te komen eten.
Dinsdag zijn we weer de hele dag aan school geweest en hebben weer een hoop werk verzet. In de lunchpauze zijn Sofie en Shanna snel met de auto schoenen wezen kopen aangezien ze geen goede sportschoenen mee hadden. Ze hadden niet verwacht zo fanatiek te gaan sporten, en Shanna kreeg de vorige keer blaren, Sofie gleed de hele tijd uit en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Uiteindelijk sportschoenen en nog gewone gympen gekocht om lekker deze zomer in te lopen. 's Middags zijn Sofie en Shanna naar de kapper geweest. We kwam daar echt heel erg anders vandaan! Zoals op de site wel is te zien is ons haar helemaal stijl gefohned en was vooral Shanna onherkenbaar geworden. Thuis vonden ze het geloof ik maar niets, dus heb iedereen snel gerust gesteld dat ik het nooit meer zo steil kan krijgen, dus geen paniek! Ik vond het wel tijd worden voor een ander kapsel en had daarom besloten dat het wel leuk zou zijn om een soort van pony te hebben. Goed, ‘s avonds hebben we nog basketbal gespeeld. Deze keer hadden we al onze vrienden uitgenodigd en was iedereen aanwezig. We kwamen dan ook met een grote groep binnenlopen en hebben soort van de zaal overgenomen.. Het was wel weer erg leuk! En de schoenen bevielen ook goed!
Woesdag tijdens de werkuren achter computer zijn we maar weer op zoek gegaan naar evidence en bewijs voor het gebruik van deze meetinstrumenten. Echt een rotwerk, zo de hele dag achter de computer zitten en staren! Maar we waren wel weer erg productief geweest. Het gaat allemaal de goede kant op met ons verslag! We hadden natuurlijk Matt uitgenodigd om te komen eten die avond en we zijn in het Penthouse gaan koken en hebben tijdens het eten vooral nuttige dingen geleerd over de ergotherapie en hoe het allemaal werkt in Amerika. Erg nuttig en toch ook leuk.
Donderdag zijn we weer hard aan de gang gegaan. Na het harde werken zijn we gaan eten en heb ik nog even ene uurtje geslapen. Na het eten zijn we volleybal gaan spelen en zijn we weer vertrokken naar Bar Italia. Hier waren we vorige week ook geweest en toen was het ook erg leuk. Ook deze keer was het leuk. We hebben weer een nieuwe vriend gemaakt, Seth. Uiteindelijk was toch het leukste gesprek met Damien en Binyam over WTF. (What the Fuck!) In Nederland zeiden we dat erg veel voordat we naar Usa zijn gegaan en we hebben het hier dan ook moeten afleren. Maar het gesprek ging erover dat we het soms nog wel eens per ongeluk zeggen, wat ook klopt. Hun vonden dat natuurlijk weer erg grappig. Het schijnt dat je dat dus echt alleen maar kan zeggen als je onder vrienden bent en dat het anders wel een beetje aso is. Haha, en dat blijkt ook zo te zijn voor Shit. Dat zeggen we in Nederland natuurlijk ook altijd. We hadden in ieder geval weer punten gescoord bij de mannen! Yeah! Aan het einde van de avond waren alleen Fie en Shanna nog over. De andere meiden hadden waren moe en Maike had last van haar rug en zijn eerder naar huis gegaan. Buiten worden Fie en ik nog aangesproken door 2 jongens die ons Nederlands horen praten en dan vragen of we ook uit Zweden komen..?? Hadden ze namelijk een paar jaar gewoond. Alsof Zweeds zo erg op Nederlands lijkt! Maar goed, veilig thuis gebracht door onze nieuwe vriend Seth en heerlijk ons bed ingedoken.
Vrijdag was het weer vroeg tijd om aan de gang te gaan! Negen uur zaten we weer gewoon achter de computer. Wel eens waar niet heel erg fris en fruitig, maar we zaten er! Na een ochtend hard aan het werk geweest te zijn vonden we wel dat we een middag vrij hadden verdiend. Na de lunch, werden we opgehaald door onze vrienden Matt en Tim en zijn we naar de Busch brouwerij geweest. Dit is de grootste in Amerika en was erg leuk om te bekijken. Er zijn echt supergrote vaten bier! Het blijkt dat 49% van al het bier in Amerika van deze brouwerij komt. Hier vallen onder andere de Bud light en Budweiser onder. Die man is dus echt dik rijk! Wat we ook nog hebben gezien is hele grote paarden. Dit zijn beroemde paarden die bekend zijn voor hun enorme hoogte! Ze zijn echt supergroot en hoog! En ze moeten aan een hele boel eisen voldoen en anders mogen ze niet zo genoemd worden. Aan het einde van een indrukwekkend rit mochten we nog 2 gratis biertjes halen. Daar werd ook erg van genoten, niet door Shanna (geen bierdrinker) uiteraard maar wel door de anderen. Terug gekomen bij de dorms zijn Tiska en Maike met Matt naar de Aldi gegaan. We waren hier al eerder geweest, maar aangezien ze zeggen dat het een “foute buurt” is durfde we dat niet zo goed tegen Matt te zeggen en hebben we het er maar op gehouden dat we er van gehoord hadden. Ik denk dat hij ons toneelstukje niet door had! Na het boodschappen doen zijn we Sushi gaan eten met Matt. Dit was wederom erg lekker! Na het eten zijn Fie en Shanna iedereen gaan bellen over de plannen voor deze avond. En gelukkig waren die er weer! Maike en Tiska hadden niet zoveel zin om te gaan stappen en hebben dan ook heerlijk relaxed een filmpje gekeken en gechilled. We zijn uiteindelijk opgehaald door Jared. Eerst zijn we naar een soort van bowling gegaan. Hier hebben ze erg moeilijk gedaan over Shanna’s identiteitskaart. Ze wilde namelijk niet mijn paspoort meenemen omdat je die zo makkelijk kwijt kan raken en dan een groot probleem hebt! Maar na een uitgebreide computercontrole mocht ze eindelijk naar binnen. Eenmaal binnen bleven we daar niet lang en zijn we naar een volgende plek gegaan. Dit was de beroemde Blueberry Hill. De kroeg van Chuck Berry waar hij nog steeds een keer in de maand optreed. Moeten we zeker dus een keertje naar gaan kijken. Die man is een legende op het gebied van de Jazz. Ook hier had Shanna problemen met mijn identiteitskaart en mocht ze er eigenlijk niet in. Maar na lang praten met alle managers besloten ze blijkbaar dat ze niet gevaarlijk was en mocht ik toch naar binnen. (Mooi toneelstukje toch? Weten zij veel, dat ze wel gevaarlijk is! Hihi) Het was het de bedoeling dat er een Hiphop feest zou zijn maar dat is uiteindelijk niet door gegaan. We zijn evengoed naar binnen gegaan en hebben daar een beetje zitten kletsen. We was het een hele rare avond voor Fie en Shanna. Normaal gesproken, tenminste de afgelopen 6 weken, hebben de jongens geen enkele keer met andere mensen gepraat. Maar nu waren ze allemaal een beetje aan het kletsen. Binyam en Jared hadden twee meiden versierd en stonden daar de hele avond een beetje mee te kletsen. Ronnie ging zelfs zover dat hij een of andere Griekse oma op zijn schoot had zitten. Ze was echt te oud! Het zag er echt niet uit zo samen. Fie en Shanna hadden er natuurlijk we dikke lol om! Overal om ons heen stonden onze vrienden een beetje tof te doen! Wat een avond. Aan het einde ging het zelfs zover dat Chris ook nog ging zoenen met die vrouw van Ronnie. En Jared en Binyam gaven toe dat ze zaad aan het planten waren, konden ze een andere keer gaan oogsten! Wij lachen natuurlijk! Tegen sluitingstijd zijn we nog naar Delmar Lounge geweest, die is namelijk langer open tot 3 uur. Ook hier hebben we ons weer vermaakt en dan met name met lachen om de anderen. Shanna zelf had nog een zeer grote blunder tegen Chris. We zaten hem een beetje te plagen dat hij Ronnie en dat Griekse meisje met rust moest laten en toen vroeg hij of hij dan Shanna moest zoenen.. En toen heeft ze dus erg hard NEE geschreeuwd! Waar we natuurlijk erg van schrokken en ook erg om moesten lachen. Stonden we dan met tranen in ons ogen van het lachen. Ik heb wel eens mensen afgewezen, maar zo heel erg duidelijk en lullig als dit ben ik echt nog niet geweest. Het was echt een reactie van binnen! En die jongens weer lachen natuurlijk.
Op de terugweg in de auto nog ontzettend gelachen. Dit was samen met Jared, Damien en Binyam. Jared reed en Fie zat ook voorin ivm wagenziek. Gevolg was dat Damien achterin zat en die is dus 2 meter lang. Fie en hij zaten dan ook behoorlijk te klieren met de stoel. Fie wilde hem helemaal naar achter hebben en Damien helemaal naar voren! Echt hilarisch!
Zaterdag zijn we helemaal kapot van de avond en de weinige slaap zijn naar Zoulard Farmer Market geweest. Dit is een soort zwarte markt voor fruit en groenten. Hier hebben we dan ook maar even vitaminen gekocht. Was wel weer nodig! Op de terugweg kwamen we nog een hele groep oude vrouwtjes tegen met rode hoeden op en paarse kleren aan. Het bleek een hele groep te zijn die verspreid over heel Amerika zitten. Ze noemen zichzelf the ‘Reed hat society’ en je mag hier pas lid van worden als je ouder dan 50 bent. Voor de 50 mag je ook wel lid worden maar dan moet je lila en roze dragen.. Het zag er natuurlijk weer niet uit! En uiteraard ging Tiska ermee op de foto!
Terug in de dorms zijn we lekker een stokbroodje met brie en kruidenboter gegeten op het dakterras. Daarna zijn Fie en Shanna heerlijk het bed weer ingedoken. Om 7 uur stond Maike aan de deur omdat ze wilde koken, maar omdat ik nog in bed lag was het voor mij net ochtend. Dus toen er geklopt werd keek ik op de klok en was het nog maar 7 uur in de ochtend. Dus ik dacht ‘welke idioot staat er nu zo vroeg op mijn deur te kloppen?’ En toen ik de deur open deed stond ze daar met een fles wijn.. toen snapte ik er echt helemaal niets meer van! Maar gelukkig viel het kwartje wel en kon ik overschakelen naar de avond. De avond was ook wel weer geslaagd. We werden opgehaald door onze nieuwe vriend Seth die met ons mee ging. We zijn uiteindelijk naar de Big Bang geweest waar we een aantal weken geleden ook al een keer met de jongens uit Wichita zijn geweest. Maar niemand van ons herkende het nog en het leek ook wel minder spetterend dan de vorige keer. Zal we gelegen hebben aan het feit dat we nu nuchter waren en de vorige keer duidelijk niet. Uiteindelijk hebben we wel erge lol gehad om de band. Dat was een erg leuk stel met leuke grapjes. Uiteindelijk kregen we nog een berichtje van Damien dat ze in de Morgan Street Brewery waren en toen zijn we daar nog maar even heen gegaan. Hier was het echter veel te druk en te warm en werd Shanna helemaal geirriteerd en agressief van alle mensen om haar heen. Op een gegeven moment was het dan ook genoeg en was het NU tijd om naar een rustiger stukje te gaan. Die meiden moesten er wel om lachen natuurlijk. Die hadden me nog nooit eerder zo geïrriteerd en chaggie gezien. Eenmaal boven bij het rustigere stuk ging het wel weer en kon ik ook wel genieten van de muziek. We zijn we snel naar huis gegaan, 01.45, omdat we toch allemaal wel een beetje kapot waren van de vorige avonden. Terug in de auto voelde we ons totaal niet veilig en hebben we allemaal mee zitten remmen in de auto! Gelukkig veilig thuisgekomen, maar ik denk niet dat we nog een keertje bij hem in de auto zullen stappen!
Zondag waren we allemaal helemaal kapot! Shanna had zaterdag voor het slapen al gezegd dat ze zeer waarschijnlijk een hele erg rustdag ging houden en niet voor 2 uur gestoord wilde worden. En gelukkig was dat gelukt en kwam Tis even voor twee uur zeggen dat ze naar het Forrest Park gingen. Uiteindelijk hebben ze daar heerlijk in de zon gelegen, volleybal gespeeld, gekaart en vooral ook rustig aan gedaan. Ik heb nog heerlijk gelegen, gelezen en daarna lekker lang onder de douche gestaan. Kortom een meer dan relaxed dag voor ons allemaal! Na het eten hebben Tiska en Shanna gekeken naar Grey’s anatomy. Was weer erg leuk om eens te zien. Gaat wel een vaste prik worden denk ik zo. Maike was aan het volleyballen en Sofie had besloten dat het een mooie dag was om alvast wat slaap in te gaan halen!! Hihi

Maandag hebben we niet veel anders te melden dan dat we weer erg hard hebben gewerkt en daarna flink zijn gaan winkelen. We hebben weer leuke kleren gekocht en zijn helemaal in de zomermood! Laat de zomer nu maar komen hoor! Geen idee hoe we alles mee gaan krijgen, maar dat is een zorg voor later. Ook in dit winkelcentrum zijn we nog niet klaar en zijn we zeker van plan om nog een keertje terug te gaan! Tis heeft namelijk een Tall Model winkel gezien en die moet natuurlijk nog even leeg gekocht worden. Is gelijk weer een mooi excuus voor ons om ook nog een keertje heen te gaan!
Dinsdag zijn we hard aan het werk geweest en hebben we ’s avonds lekker basketbal gespeeld. Tenminste Sofie en Shanna. Maike en Tis hadden voor het eten al even gesport en zijn alleen nog even naar de winkel gelopen voor watjes. Moet ook gebeuren. En volgens mij is er alvast een kleine inspectie gedaan voor de taart die het gaat worden!! Ben benieuwd!
Nou, volgens mij waren dit wel zo’n beetje de belevingen van afgelopen week! Het was weer een top week met leuke dingetjes erin en bovenal zeer vermoeiend. Komende weekend staat Chicago op het programma! We zijn erg benieuwd wat er allemaal op het programma staat. Tiska is onze exper met de Lonely Planet en heeft al een hele route uitgestippeld. We moeten zelf ook maar even kijken wat we willen zien! Er is ongetwijfeld genoeg te zien in de stad!
Liefs en een knuffel van de 4 meiden uit de States!

• 13 April 2006 - 06:05

Nellie Fontaine:

Tiska, van alle "fonteintjes" (en natuurlijk ook van Andrea), een fijne verjaardag. Ik hoef niet te schrijven "geniet van alles", want zoals we uitgebreid kunnen lezen doen jullie dit.
    xxx

• 13 April 2006 - 07:27

Elise:

Hoi meiden, weer een heerlijk verhaal om te lezen. Ik herken Sofie hier af en toe niet in. Meestal 's avonds tussen 9 en 10 naar bed, anders is ze te moe. Volgens mij lukt het haar nu geen enkele avond en is ze nog lang niet moe. Gisteren heb ik Charlotte nog gemaild en die vindt het echt hartstikke leuk jullie vrijdag te ontmoeten. Mooi weer is voorspeld, dus het wordt voor jullie allemaal weer genieten. Meiden, veel plezier het komende weekend en tot de volgende meetuss.waarbenjij.nu
    liefs,
    Elise

Tiska, alvast gefeliciteerd

• 13 April 2006 - 15:37

Liz WRAJAJ-CREW:

TISKAAA!! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Time flies huh ?? Geniet van je weken die nog te gaan zijn.
    Spreek/zie je gauw meid
    X Liz
    WRAJ! ©

• 13 April 2006 - 18:31

Hanneke:

Dag meiden!
    Goed om te lezen dat jullie je allevier nog steeds goed amuseren, ieder op haar eigen manier!
    Tiska, ik spreek je straks!
    Hanneke

• 13 April 2006 - 18:57

De Pastoortjes:

Hoi Tiska,
    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en en super dag toegewenst. Als dat gaat in de lijn van jullie stijl van feesten zal dat helemaal goed komen! Allemaal ook heel veel plezier in Chicago, kijken uit naar jullie verhalen! groetjes van ons allemaal

• 14 April 2006 - 13:33

Anna Koel:

Ha die Tiska,

ik hoop dat je dit nog op tijd leest! Als jullie in Chicago zijn vind mijn zusje het ook erg leuk om jullie rond te leiden en te gaan stappen. Mocht je dit willen dan kan je haar bereiken op helmaw@yahoo.com Ik heb je ook een mail getsuurd met haar telnr.

Fijne verjaardag, groetjes,
    Anna.

• 14 April 2006 - 16:40

Maaike:

Heee Tis!

Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Ik hoop dat je mn kaartje op tijd hebt gehad en mn mailtje. Thanx voor jou kaartje trouwens...erg leuk! Tot snel

X Maaike

• 15 April 2006 - 10:30

Suus:

hey, zo dus jullie kijken ook grey's anatomy nou ik ook hoor!!! Lekkere vent die Derek, maareh jullie lopen daar wel een aantal episodes voor dus zal tegen vallen als je weer in Hollandia bent. Veel pleizer nog daar!!! kus suus

• 16 April 2006 - 01:17

Arie:

Geniet er maar van hoor in Chicago.
    Ben eigenlijk wel heeeeeeeeeeel erg jaloers op jullie

• 19 April 2006 - 17:39

Mosieman:

jaaa tikkie daar ben ik dan hoor!
    zo te horen gaat alles goed!
    Ik ben net weer terug uit denemarken.. morgen ga ik in je osso!
    ik kijk uit naar je brief!!
    dikke ksu van je bradda