niet kort maar wel krachtig! - Reisverslag uit Saint Louis, Verenigde Staten van meetuss - WaarBenJij.nu niet kort maar wel krachtig! - Reisverslag uit Saint Louis, Verenigde Staten van meetuss - WaarBenJij.nu

niet kort maar wel krachtig!

Door: Maike

Blijf op de hoogte en volg

22 Maart 2006 | Verenigde Staten, Saint Louis

Hello dear people, family and friends!

Dit keer een berichtje van mij. Het is me eindelijk gelukt de andere enthousiaste schrijfsters een keer voor te zijn ;)
De oorzaak hiervoor zou wel eens bij afgelopen weekend kunnen liggen...
Het is al dinsdag, maar toch lijken sommigen van ons (ik noem geen namen) nog niet helemaal bijgekomen te zijn.
Ik houd jullie nog even in spanning, want ik begin gewoon waar we gebleven waren.

Nadat we donderdagochtend met onze begeleidster in Nederland hadden gesproken waren we weer helemaal in de mood om aan ons eigen project te gaan werken. Een herstart was na een paar rommelige (maar erg leuke) weken echt even nodig! :)
Donderdag hebben we gebikkeld, maar de rest van de herstart moest wachten tot na het weekend, want vrijdag was:
ST. PATRICK'S DAY!!!!!
Sommigen van jullie zullen nu denken,
'dat was toch vorige week?'.
Nee. Ze houden hier gewoon heel erg van alles dubbel vieren! Dus de week voordat het echte feest plaatsvindt wordt het al gevierd. Tja, waarom ook niet?! Wij hebben er geen problemen mee hoor :)
Vrijdag vond er dus weer een parade plaats, dit keer in een andere buurt van St. Louis: ' dogtown'. In deze buurt wonen veel Ierse gezinnen, die verkleedt, geschminkt, met karren, auto's en andere rare voertuigen meelopen in de parade.
De parade was erg leuk, het weer was alleen niet zo goed als de week ervoor, helaas...
Dit keer moesten we zelfs onze winterjassen aan!
Na de parade wilden we eigenlijk nog even de kroeg in, maar er waren teveel mensen voor te weinig kroegen, dus besloten we naar huis te gaan.
Helaas misten we de bus... Aangezien het zo koud was besloten we bij een restaurantje langs de weg even wat te gaan drinken.
In datzelfde restaurant, slechts 1 tafel van ons vandaan, zaten een aantal maffe Engelsen en Amerikanen een flink aantal hamburgers weg te werken.
Al snel hadden ze door dat wij ' niet van hier' zijn. En 'niet van hier' is in veel gevallen erg interessant. In dit geval dus ook. Ze stelden een aantal vragen en we raakten in gesprek.
Na een kwartier gepraat te hebben bleken ze helemaal niet zo vervelend te zijn als we dachten. 1 van de jongens was ook ergotherapeut, een andere was verpleegkundige. Er waren nog 3 jongens en 2 meiden bij.
Ze vonden het niet kunnen dat we alweer naar huis gingen en nodigden ons uit om mee te gaan naar een heel gezellige kroeg.
' Nou oké dan, we gaan wel even mee'.
Uiteindelijk was de kroeg zo gezellig dat we zijn gebleven tot we trek kregen.
's avonds waren we zo in de feeststemming dat we uit zijn geweest. Bij het uitgaan kwamen we diezelfde jongens weer tegen en hebben een hele gezellige avond gehad!
Het enige minpuntje was dat Tiska ineens heel erg last kreeg van haar enkel. Vreemd, want ze was er helemaal niet doorheen gegaan. Gelukkig hadden wij onze verpleegkundige bij ons, haha. Hij heeft Tis even onderzocht en gediagnosticeerd: shinsplints (of zoiets).
'Heel vervelend, maar wat is het?'
Nou, dat is als je spieren van je scheenbeen loslaten en verschuiven, meestal door overtraining. Een paar weekjes rustig aan doen en het gaat vanzelf weer over.

De mannen die wij tot nu toe zijn tegen gekomen zijn heel galant.
Ze houden alle deuren open, betalen alle drankjes, eten en zelfs de taxi om veilig thuis te komen nemen ze voor hun rekening!
En moeders/vaders/opa's/oma's wees niet bang, dat doen ze niet om dingen voor elkaar te krijgen! Daar kunnen de (meeste) mannen in Nederland nog een voorbeeld aan nemen! :)

Zaterdag begon met lekker lang uitslapen.
's middags en 's avonds hadden we het druk.
We zijn hier namelijk al zo populair geworden dat we voor allerlei feestjes en andere leuke dingen worden uitgenodigd ;)
‘s middags waren we uitgenodigd om bij een groep studenten basketbal te kijken en 's avonds hadden we een ander feestje bij iemand thuis.
Het was allemaal heel gezellig, maar aan het eind van de dag was ik helemaal gesloopt! Toen gevraagd werd of we zin hadden om nog mee uit te gaan zijn Tiska en ik afgehaakt.
Shanna en Sofie waren nog wel in de mood, dus die zijn nog even wat gaan drinken.

Zondag zijn we naar de dierentuin geweest.
Natuurlijk niet alleen, we waren weer met 'vrienden'.
De dieren zijn hier bijna net zoals in de Nederlandse dierentuin, dus heel veel boeiends valt er niet over te vertellen.
Het was wel grappig dat onze ‘vrienden’ heel geïnteresseerd zijn in de Nederlandse taal, aan het einde van de dierentuin kende ze bijna alle Nederlandse dierennamen. Soms klonk het meer als Chinees, maar we hebben ze in de waan gelaten dat ze heel goed waren... vooral het woord struisvogelpoep kwam er heel mooi uit! ;)
Na deze interessante dierentuindag hadden we trek en besloten ZELF pizza te gaan maken. We hadden genoeg, dus we hebben gezellig met z'n allen gegeten.

Tja, en toen was het weer maandag, helaas.
We zijn hard van start gegaan en hebben de hele dag (jaja, wij werken ook wel hele dagen hoor!) gewerkt aan ons project.
Om onszelf te belonen voor het harde werk zijn we 's avonds naar shoppingmall Galleria gegaan om ons shopavontuur af te maken. Precies om sluitingstijd waren we klaar (nouja, wanneer ben je klaar...) Met heel wat kleren rijker en geld armer zijn we nog even lekker wat gaan drinken in ons favoriete koffie café (coffee cartel).
We hebben een klantenkaart waarmee je kan sparen voor gratis koffie, we hebben er al 2 vol (dat zegt vast al genoeg over hoe vaak we er komen).

Vandaag is het dinsdag.
Vanochtend hebben we hard gewerkt.
Vanmiddag niet, want we hadden andere belangrijke dingen te doen :)
Op dinsdag is er altijd een gratis lunch voor internationale studenten.
Het leek ons leuk om dat eens mee te maken.
Het was in een grote zaal met veel tafels, veel Aziaten en veel eten.
In een hoek stonden een stuk of 10 oudere vrouwen (tussen de 60 en 90 ongeveer) eten op te scheppen. Eerst een bord met een Broodje gehakt of bonensaus en sla, daarna een bordje met cake, brownie, koekjes, muffins, taart, nog meer cake, nog meer koekjes... en allemaal zelf gemaakt!
Een half uur, een broodje gehakt en veel te veel zoetigheid later hebben we de oude vrouwtjes bedankt voor het lekkere eten en zijn naar onze volgende afspraak gegaan, voor een rondleiding over het terrein van de campus.
We weten nu waar we kunnen zwemmen, tennissen, naar het theater gaan, gezellig koffie drinken en met mooi weer buiten kunnen zitten.
Nou, dat buiten zitten zit er nu even niet in... we kunnen (teleurgesteld) zeggen dat het hier sinds enkele dagen een beetje op Nederland lijkt. Kou, wind, regen en... SNEEUW!

Maar goed, aangezien ze hier wel vaker 4 seizoenen in 1 week hebben kan het morgen wel weer heel lekker zijn. Duim voor ons, in ons volgende verhaal laten we weten of het heeft geholpen :)

Het laatste wat ik nog even wil zeggen is dat ik mijn best heb gedaan om dit verhaal zo kort mogelijk te maken. Tot nu toe was ik steeds van mening dat de verhalen op onze site veel te lang zijn om te worden gelezen, maar zelf doe ik het niet veel beter… sorry!
Het volgende verhaal wordt korter! :)

• 22 Maart 2006 - 09:31

Elise:

Wat een bofkont dat ik weer als eerste schrijven kan en mag. Leuk Maike je verslag en wat mij betreft is het echt niet te lang. Op deze manier houden jullie ons goed op de hoogte. Toch lees ik tussen de zinnen door dat sommige dingen niet verteld worden. Die vul ik, met eigen fantasie, voor mezelf maar in. Hier schijnt vadaag het zonnetje en dat werd ook eens tijd. Hopelijk gaat voor jullie de zon ook weer schijnen, maar anders komt het met jullie ook wel goed. De foto's zijn leuk. Van wie is die vriend met dat groene jasje en groene hoed? Het lijkt me een leuk typetje!
    groet voor jullie allemaal. Elise

• 22 Maart 2006 - 11:50

Do:

heej maikie!
    Klinkt leuk allemaal.
    Bijna net zo leuk als wat ik beleef. Ik sta op elke ochtend en dan ga ik aan school werken en nog meer aan school, en msnen, en dan als ik bof met Bjorn ff Amsterdam in, beetje shoppen . We hebben laatst zeker 5 minuten in de zon kunnen zitten totdat we het te koud kregen. Middagje Vondelpark is er nog niet echt bij majaaaaaaa. Zaterdag ga ik gezellig met Andra naar musical in de Rai Amsterdam, nog voor onze verjaardag en dan heb ik tentamens en dan...DAN hoop ik dat het toch wel zo'n 15 graden gaat worden hier...
    Nou meisie, doe lekker gek daaro, evert altijd leuke verhalen op..maar wel voorzichtig he! dikke kus!

• 22 Maart 2006 - 17:31

Maurice:

He Lief zusje!
    Leuk om die mooie verhalen van jullie te lezen. Zo te horen hebben jullie het erg naar jullie zin, feestje hier feestje daar! (niet teveel drinken he dames, haha) Dat verhaal over die mannen die jullie taxi betalen doet mij denken aan een paar maanden geleden. Toen heb ik jullie en nog twee andere meiden op twee stoelen in de auto naar de stad gebracht. Heel veel plezier en succes! (letten jullie goed op mijn zusje!)
    x Mau

• 22 Maart 2006 - 21:35

Anna Koel:

Hoi Tiska en natuurlijk ook andere meiden,

weer een verhaal: ook al is hij niet van jou, ik vind het elke keer geweldig. Dus meiden zeker niet korter maken. Juist op deze manier krijgen de lezers een compleet beeld.

Ik heb je ook nog een mailtje gestuurd met daarin een vraag om een stukje te schrijven voor de nieuwsbrief van de vakgroep ouderenzorg van de NVE. Ik hoor wel hoe je/ jullie daar over denken.

Anna.

• 23 Maart 2006 - 10:31

Opa En Oma:

Attent van je lieve schat dat je zo goed gedacht hebt aan de 22ste, bezoek van Oma aan de VU.
    Ze heeft 3 zakjes bloed gehad en dat duurde deze keer behoorlijk lang.
    Verder was het bloedplaatje redelijk goed.
    Fijn dat jullie het zo leuk hebben. Gisterenavond zijn Elise en Job nog bij ons geweest en we hebben gezellig zitten kletsen.
    We sturen je binnenkort wel weer een langere mail.
    Groeten en heel veel lioefs van ons beiden.

• 23 Maart 2006 - 17:12

Opaenomazonneveld:

hallo luitjes
    volgens ons vieren jullie
    alle dagen feest,wat een leuke fotos,heel gezellig,
    we hebben er weer van genoten groetjes en liefs
    van ons XXXX

• 25 Maart 2006 - 12:49

Kirsten:

Hey meiden,
    Klinkt erg goed al die verhalen steeds. Maar hou maar op over het heerlijke weer, want hier heeft 't nog steeds niks met lente te maken!;-) Ik ben toch wel 'n klein beetje jaloers hoor. Nog heel veel plezier en ik kijk uit naar de volgende verhalen!!

-xx- Kirs

PS Maurice, 'n persoonlijke chauffeur is natuurlijk altijd leuk, maar heb je niet altijd bij de hand he? En dan moeten ze genoegen nemen met 'n alternatief!! Toch meiden? (Ik ben degene die je toen bij 't ziekenhuis heb moeten ophalen :-(

• 26 Maart 2006 - 17:28

Tamara:

hey maike ouwe koffie leut.
    leuk verhaal hoor.
    niet echt kort maaR wel leuk om te lezen!!
    leuke foto's trouwens.
    wat een verschil in weer he
    hier is het nu alweer wat beter gister (de 25de) was het heerlijk niet meer koud en lekker zonnetje.
    vandaag wat minder zon maar wel lekker zijn naar het strand geweest en hebben lekker uit gewaaid.
    veel succes nog met de onderzoeken hopelijk word het bij jullie ook gauw weer mooi weer.
    tot snel
    je nichtje XXX

• 26 Maart 2006 - 19:53

Corina & Michel:

Ha die Maike!
    Wat een verhalen kunnen jullie typen zeg. Maar echt super leuk om zo op de hoogte te blijven van jullie avontuur in Amerika. Geniet er maar goed van want voor je het weet is het weer voorbij. Ontzettend bedankt nog voor je kaartje! Hij is gister aangekomen. echt lief dat je daar nog aan denkt. Vrijdag is het zover, dan kunnen we aan de slag in huis. We hebben er echt super veel zin in! Het mooie weer komt er weer aan dus we gaan een mooie tijd tegemoet. Vandaag was de 1e echte 'lente dag'. Het was zo'n 18 graden, lekker zacht temperatuurtje met een heerlijk warm zonnetje in het gezicht. Nou meid, ik verheug me alweer op een nieuw verslag van een van jullie. Heel veel plezier daar en een dikke kus van ons! XXX

• 27 Maart 2006 - 13:04

Yvonne:

Hoi Tis en de andere meiden,

Enig om jullie verhalen te lezen en die foto's, het is heel leuk, wat mij betreft hoeft het niet korter. Jullie hebben het volgens mij ontzettend gezellig. Tis groetjes ook van Brian volgende week gaat hij weer bij Albert werken.
    groetjes van YFB