Verjaardag in de States is toch anders maar leuk! - Reisverslag uit Saint Louis, Verenigde Staten van meetuss - WaarBenJij.nu Verjaardag in de States is toch anders maar leuk! - Reisverslag uit Saint Louis, Verenigde Staten van meetuss - WaarBenJij.nu

Verjaardag in de States is toch anders maar leuk!

Door: Shanna

Blijf op de hoogte en volg

16 Maart 2006 | Verenigde Staten, Saint Louis

Hallo lieve mensen,
Aangezien ik afgelopen woensdag jarig was leuk het ons leuk als het volgende stukje dan ook van mijn hand zou zijn. Dus bij deze zal ik jullie alle ins en outs vertellen over afgelopen week en natuurlijk mijn verjaardag!

De week begon op maandag, duh! We zijn als eerste begonnen met ons eigen project en hebben een beginnetje gemaakt met het verzamelen van relevante informatie. Dit was eerder niet mogelijk omdat niet precies duidelijk was wat we zouden gaan doen. Maar dat is ons nu voldoende duidelijk en geen excuus meer om niet aan de slag te gaan. We hebben alle boeken hier uit de kast getrokken en gekeken naar relevante informatie. Er stonden hier gewoon nog boeken uit de prehistorie tussen, 1971 etc. Terwijl altijd geleerd hebben dan 5 jaar toch wel een beetje max is! Deze boeken zijn dan ook ongeopend weer terug gezet in de kast met boeken. Na de lunch zijn we een aantal dingen gaan kopieren en hebben Tiska en ik nog een zeer nuttig gesprek gehad met mede-student Tim. Hij blijkt de student-president van de AOTA te zijn. De AOTA is de vereniging voor ergotherapie in Amerika. Wat blijkt nu, tot ons grote plezier. Deze meeting is eind April en het leek hem wel leuk voor ons om daar ook heen te gaan! Wij natuurlijk erg enthousiast, wat dat is een zeer grote meeting waarin heel erg veel nuttige contacten opgedaan kunnen worden (netwerken is het keyword!) Tim is een echte regelneef en voor we het door hadden was hij al aan het kijken voor tickets, auto's om te huren en hotels waar we zouden kunnen verblijven! We hebben het maar een beetje afgeremd omdat we eerst toestemming willen hebben. Hier zijn we nu druk mee bezig, maar het lijkt ons echt supergaaf om 3 staten door te rijden naar een meeting van 3 dagen, waarbij meer ergotherapeuten komen dan er werkzaam zijn in Nederland. (het dubbele aantal komt) Dat moeten we eigenlijk gewoon beleven!!
Terwijl Tiska en ik dit allemaal aan het regelen waren met Tim, heeft ons kookteam de boodschappen gedaan. Zeer nuttige verdeling. Na het eten werd er nog even gesport en toen was het tijd om weer naar bed te gaan. Slapen lukt afwisseld goed maar vaak ook niet. Geen idee waarom, misschien het bed of het lawaai. Who know's?

Dinsdag was een dag waarin we weer een hoop beleeft hebben. In de ochtend mochten we meekijken met Katie, onze begeleider, bij het afnemen van een test bij een echte client met een lichte beroerte! Dit was erg interessant om te zien omdat we uiteindelijk ook zelf deze testen zullen gaan afnemen. Het duurde alleen erg lang, er werd 4 uur achter elkaar doorgewerkt. En om dan alleen maar te kijken is dit erg vermoeiend. Normaal gesproken wordt er op aangeven van de client wel een pauze gehouden, maar wij troffen natuurlijk weer iemand die wel door wilde gaan.
Na de nabespreking van de test zijn we boodschappen gaan doen met de geleende auto van Carolyn. We wilde op zoek naar de winkel waar we met Matt altijd naar toe gingen, alleen leek dit niet helemaal te lukken. Voor we het wisten zaten we weer aan het begin van de foute buurt waar we de eerste week doorheen zijn gereden. Erg hilarisch natuurlijk, want weer gebeurde het omdat we de weg niet precies wisten te vinden. We zijn uiteindelijk dan ook maar daar boodschappen gaan doen. Dit was nog niet het gevaarlijke stuk van de buurt, dus het was volkomen veilig om daar te gaan winkelen! En wat bleek, het scheelde heel erg veel geld.
Terwijl we op school waren, tijdens het terug brengen van de auto belde mijn vader nog om me te feliciteren. In Nederland is het natuurlijk al 7 uur eerder mijn verjaardag. Echt grappig! Hij ging helemaal voor me zingen!
Na het eten ging ik nog even sporten, had nog wel even zin om te gaan sporten. Is toch een momentje van rust tussen alle drukte van de mensen. En van een kamer van 3 bij 4 wordt je ook niet altijd vrolijk. Heerlijk sporten met muziekje op!
Terug in mijn kamer ben ik eerst mijn sleutel gaan halen bij de meiden, die moesten nog het eten op mijn kamer zetten. Snapte eerst niet zogoed waarom dat niet gelijk kon toen ik er nog was, maar dat bleek wel toen ik het licht aan had gedaan. Ze hadden mijn hele kamer versierd met ballonnen en slingers! Echt vet lief!
Ik natuurlijk weer naar beneden waar ze allemaal al zaten te wachten op mijn reactie! Echt cool! Bedankt meiden!

De volgende dag was het dan uiteindelijk mijn verjaardag. Toch wel gek om dit in een ander land te vieren zonder vader, zusjes en opa en oma. De hele nacht heb ik verschillende smsjes gekregen van mensen om mij te feliciteren. Echt leuk!
Om half negen die dag werd er op mijn deur geklopt en stonden mijn meiden voor de deur te zingen met ontbijt op bed en een kadootje! Vanavond zullen jullie de foto's wel zien. Maar ik heb een hele coole standaard gekregen voor het mixen van drankjes, een soort houder met daarin verschillende flesjes en een echte shake-beker! Hij is echt gaaf. Het bleek dat ze deze gekocht hadden terwijl we aan het winkelen waren. Dat heb ik echt helemaal niet meegekregen. Heerlijk naief toch?
Na het ontbijt naar school waar ook iedereen al wist dat ik jarig was. We zijn uieindelijk gaan lunchen met onze begeleider die ons heerlijk heeft getrakteerd op een voortreffelijke lunch! Terug in het gebouw zijn we met een taart, chocoladekoekjes en stroopwafels naar de grote zaal gegaan waar we met zijn alle koffie hebben gedronken. Er is vor mij gezongen in het Nederlands, Engels en Carolyn heeft zelfs in haar eentje geprobeerd Nederlands te zingen. Echt schattig! Ik kreeg van Carolyn krasloten waarop ik uiteindelijk 2 dollar had gewonnen! Kunnen we weer een nieuwe van kopen! 's Middags hebben we een beetje gehangen in het appartement en heb ik heerlijk een hoop mailtjes gestuurd. Kon ik gelijk iedereen weer terug mailen die gemaild had. Voor het eten gingen Maike en Sofie nog even sporten. Tis en ik zaten een beetje te chillen in Maike haar kamer toen opeens heel erg hard het alarm afging. Echt niet normaal! Keihard gewoon! Carolyn had ons gewaarschuwd voor alarmen voor stormen, dus ik dacht dat het een stormalarm was en we allemaal naar de kelder moesten gaan. Maar toen ik naar buiten keek was het gewoon mooi weer. (zegt natuurlijk niets) Tiska paniekenen en wij als een gek naar beneden. Stonden we dan met zijn allen buiten. Ons zorgen te maken over een mogelijke brand. Later bleek dit gelukkig niet het geval te zijn, maar iemand had op zijn kamer zitten koken waardoor het alarm afging. Dit was kamer 416 terwijl Maike op 413 zit. Best dichtbij.
Maike en Sofie hadden van het alles weinig meegekregen want die waren aan het sporten met muziek op. Ze hadden wel even het nummer gebeld onder de melder maar daar werd gezegd dat er niets aan de hand was en ze gewoon binnen konden blijven. Stonden wij dan lekker buiten!
Laten natuurlijk erg gelachen om het geheel en vooral om onze uitspraken tijdens deze paniekactie. Echt grappig hoor!
's avonds met het eten hebben we taco's gegeten, toch wel een grote favoriet van mij. En daarna een beetje gerelaxed en de was gedaan. Moet ook gebeuren!

Vandaag, donderdag zijn we bezig met het oefenen van de verschillende meetinstrumenten die we gaan gebruiken en oefenen dan vooral het gebruik van de engelse talen en hoe we deze woorden moeten uitspreken! Ook hebben we nog met onze begeleider in Nederland, Fenna, gebeld. Dit was ook erg leuk en maakt dat we ons weer op het project gaan richten!

Nou, dat was wel een beetje het verhaal van deze week! Hierbij wil ik nog iedereen bedanken voor de smsjes, kaarten en andere felicitaties! Het is fijn om te weten dat je niet vergeten wordt als je er niet bent!
Meiden uit mijn groep, jullie hebben mijn verjaardag top gemaakt! Thanks!

Oja, we hebben vorige keer niet een mail gestuurd naar iedereen dat er een nieuw stukje op de site stond, dus voor degene die het weekend verhaal nog niet gelezen hebben.. doen! Hij is echt hilarisch!

Oja 2, verder staan er natuurlijk een hoop foto's op onze website, maar er staan denk ik nog meer foto's op onze verschillende hyves adressen. Check daar ook maar even!
Bij die van Tis staat namelijk ook haar foto uit de VIVA en een filmpje over de St. Patrick Day Parade!

• 16 Maart 2006 - 19:45

Elise:

Hoi meiden,

Shanna, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Leuk dat de andere meiden je kamer versierd hadden, eigenlijk moet dat ook wel als je zo ver van huis bent. Ik lees dat jullie hard werken, afgewisseld met leuke andere dingen. Blijf genieten en heel veel plezier met alles wat jullie nog te wachten staat.
    Groet,
    Elise

• 17 Maart 2006 - 14:52

Gerdine:

Ha Amerikanen,

zo te lezen is het afstuderen bij jullie ook wel een geslaagd project tot nu toe! Geniet er nog maar lkkr!
    Wij hebben geen algemene site, allemaal een eigen site waar we onze verhalen op plaatsen. Deze hebben jullie volgens mij wel, toch??
    Veel plezier daar aan de andere kant van de wereld.

Groetjes
    Gerdine

• 18 Maart 2006 - 16:55

Amber D.g.:

hee meiden,
    hoe is het met jullie?
    ZO te lezen gaat alles goed hè.
    Het is echt leuk om al jullie belvenissen te lezen.
    Het is net alsof je jullie belevenissen als lezer zelf hebt meegemaakt. :( Sadly but true, that's not the case!
    Meiden wat leuk dat jullie het zo naar je zin hebt in het grote Amerika.
    Nadat ik SOfie haar berichtje over TIska's modellen debuut in de viva had gelezen ( :)grapje) ben ik toch opzoek gegaan naar de viva.En jaja die heb ik gevonden.Leuke foto hoor Tiska.
    meiden take care.
    groetjes
    Amber

• 19 Maart 2006 - 13:11

Maaike De Jong:

Hee Chick!
    Mooie foto hoor in de viva! Leuk artikel ook trouwens! Hoop dat je hem zelf ook al hebt kunnen zien en lezen...Nou tot mails! Toi toi toi
    Maaike

• 20 Maart 2006 - 01:30

Arie:

Hai Elise,

Moet je vooral de groeten doen van Karin en Menno.
    Blijft toch grappig zo
    Arie

• 21 Maart 2006 - 00:40

Marlies:

hallo!ik volg jullie belevenisne nog op de voet, tussen de bedrijven door. zijn jullie nu niet online toevallig?
    x lies

• 21 Maart 2006 - 12:42

Opa En Oma Zonneveld:

hallo Ladies
    allemaal gefeliciteerd met
    de verjaardag van shanna,wat
    fijn dat jullie het zo gezellig hebben,geniet er
    van,groetjes en liefsXXXX

• 21 Maart 2006 - 16:14

Birgit:

Hey Meiden, jullie hebben volgens mij wel een lekker leventje daar. Winkelen, feesten, sporten, luieren, etc. :-)Maar gelukkig lees ik ook interessante dingen over jullie werkzaamheden voor het onderzoek. Leuk hoor allemaal!!
    Succes!
    X Birgit