Belevenissen van afgelopen weekend!!!
Door: Sofie
14 Maart 2006 | Verenigde Staten, Saint Louis
Dit bericht draag ik speciaal op aan Opa Aad, die alle dagen op de site kijkt of er al speciaal iets voor hem op staat (en mij natuurlijk enorm mist). Nou opa, bij deze!
Onze avonturen van afgelopen weekend beginnen op vrijdag avond.
Zoals jullie weten waren Maike en Shanna door twee jongens gevraagd om naar cafe Eau te komen. Een bar bij een zeer lux hotel. Tiska en ik gingen vanzelfsprekend mee. Ook hadden we een ander Nederlands meisje, Joyce, meegenomen. Haar had ik toevallig ontmoet toen ik langs alle deuren in de dorm ging om naar koffie te vragen. We hadden namelijk per ongeluk koffiebonen gekocht. Joyce zit in de kamer naast Tiska. Nadat ik één zin uitgesproken had, viel ik al door de mand. Joyce riep meteen: ‘You’re from Holland?!’ Ehhhh, ja.
Eenmaal bij het café aangekomen kwamen de twee jongens direct op ons afgestormd en werden we aan Jan en alleman voorgesteld. Iedereen was al op de hoogte van onze komst, zelfs de band. Ik werd meteen bij twee Duitsers gezet, want dat scheen heel leuk te zijn Duitsers en Nederlander aan de praat. Wonder boven wonder bleken dit twee leuke Duitsers te zijn. Ze wonen dan ook al jaren in Amerika.
De band was erg leuk, dus we hebben lekker kunnen dansen en praten natuurlijk. Wel was het daar erg duur. We waren omgerekend €30,- aan vijf normale drankjes krijt! Gelukkig zijn de Amerikaanse mannen een stuk charmanter dan de Nederlandse, dus de rest van de avond geen cent meer uit hoeven te geven. Zelfs voor tequila’s of wiskey-cola waren ze niet te beroerd.
Om 1 uur sloot het café al, dus op naar de volgende bar op Delmar Boulevard die wel langer open bleef. Bij het verlaten van café Eau meteen kennis gemaakt met de Amerikaanse politie. Een van de jongens had onenigheid over de eindrekening van de drankjes (men betaald hier allemaal met creditcard achteraf). Iemand had drankjes op zijn rekening laten zetten en hier was hij het logischerwijs niet mee eens. Na een tijdje zij hij geïrriteerd tegen de politie: ‘Fuck you!’. Niet zo slim, hij werd gelijk in de boeien geslagen. We vonden het echt een stunt dat we dit meteen de eerste avond uit mee maakten. Gelukkig kwam alles snel weer op zijn pootjes terecht en kon hij verder meefeesten.
Ook de tweede kroeg blijf niet al te lang open (3 uur). Wij waren nog lang niet klaar met feesten, dus zijn we mee gegaan naar een afterparty. Daar nog twee uurtjes gezellig staan praten en Margarita’s gedronken. Uiteindelijk om 5 uur door een van de jongens naar huis gebracht en nee, deze jongen had NIET gedronken!
Zaterdag ochtend weer vroeg ons bed uit, althans tien uur is best vroeg na zo’n nacht. Deze dag was namelijk de St. Patricks Day in Downtown St. Louis. Een Iers feest. Het deed ons een beetje denken aan Koninginnedag. Massa’s mensen op straat met allemaal groene (ipv oranje) kleding en andere attributen. Het weer was bijzonder goed: 27 graden en een zacht windje. De hele dag dus in ons rokje en hemdje in de rondte kunnen lopen! Wel zijn we, op Maike na, flink verbrand. Tja, wie mooi wilt zijn moet pijn lijden.
Na de parade, dat weer meer op carnaval leek, zijn we naar een Ierse kroeg Maggie’s O’Brien gegaan. Hierbuiten werd allerlei vrolijke dansmuziek gedraaid en alle Amerikanen gingen dan ook helemaal uit hun dakkie. En wij deden natuurlijk erg ons best te integreren.
’s Avonds hebben we rustiger aan gedaan, want onze energie is ook niet onuitputtelijk. Wel nog wat gedronken in de ‘Drunken Fish’ (voor de Amsterdammers onder ons, nee niet de Blaffende vis). Een paar jongens van de avond ervoor hadden ons gevraag vanavond weer mee uit te gaan, maar dit aanbod hebben we vriendelijk afgeslagen. Wel kwamen ze nog even wat met ons meedrinken. Wederom weer erg gezellig.
Zondag kwam onze privé chauffeur Matt ons ophalen om ons naar de Shopping Mall te brengen. Wel een half uur te laat, want hij was ons vergeten!
Hier zijn we enthousiast winkel in en uit gerend. Eindelijk gewone kledingwinkels, in plaats van alleen eettentjes. Om 6 uur, toen de winkels sloten, waren we nog lang niet klaar. Dat wordt deze week nog een keer langs om de overgebleven winkels uit te spitten. Met name Tiska was helemaal door het dolle heen na al het winkelen. Zelden had ze zoveel kleding gekocht en voor het eerst had ze een spijkerbroek gepast die té lang was!
’s Avonds uit eten geweest bij de Aziaat, want onze voorraad was zo’n beetje op.
Vandaag weer met het serieuze werk aan de slag gegaan. Het weer is ook meteen stukke minden, wat ons wel goed doet na die overdosis zon van het weekend.
Morgen mogen we voor het eerst meekijken met een cliënt waarbij de meetinstrumenten afgenomen worden, dus we zijn erg benieuwd!
Oh ja, Tiska staat in de net uitgekomen Viva. Niet op de cover (die we bij de foto's hebben gezet), maar wel in het blad!
Onze avonturen van afgelopen weekend beginnen op vrijdag avond.
15 Maart 2006 - 09:37
Arie:
Shanna, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! -
15 Maart 2006 - 09:56
Hanneke:
Wat een leuke verhalen weer en nog leukere foto's. Je kan zien dat jullie genieten (zoals Oma Suze zou zeggen!).
Shanna , van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Vanavond weer een party? -
16 Maart 2006 - 00:11
Elise:
Hoi Fiet,
Net terug can het skikamp, ik vertel je alles nog. Nu te moe om nog iets te ondernemen.
Het was geweldig, ook Floor heeft genoten.
Morgen hoor je van me.
Liefs
Elise -
16 Maart 2006 - 15:58
Arie:
Leuk stukkie in de Viva Tisca!!!!Je staat er goed op hoor. -
18 Maart 2006 - 14:51
Ineke (tante Van Sofie):
Ziet er prima uit en ben jaloers op het lekkere weer! Hier blijft het vriezen!