Have a nice weekend!!! - Reisverslag uit Saint Louis, Verenigde Staten van meetuss - WaarBenJij.nu Have a nice weekend!!! - Reisverslag uit Saint Louis, Verenigde Staten van meetuss - WaarBenJij.nu

Have a nice weekend!!!

Door: Tiska en Shanna

Blijf op de hoogte en volg

10 Maart 2006 | Verenigde Staten, Saint Louis

Woensdag zijn we zo als gepland begonnen met de training van Katie, ergotherapeut/onderzoeker. Ze kwam aan met een grote stapel papier waarin alle meetinstrumenten die we deze dag zouden gebruiken stonden. Het was echt een groot pak papier, dus we dachten dat het een lange dag zou worden.
We zullen nu eerst even wat meer vertellen over de meetinstrumenten zodat iedereen ook weet wat we doen. Aangezien het nu ook voor ons duidelijk begint te worden. Toch handig!
De eerste 'battery' is voornamelijk gericht op geheugen en concentratie. Sommige onderdelen ervan zie je ook wel eens bij de IQ testen, zoals ruimtelijk inzicht, woorden onthouden voor lange en korte termijn en woorden omschrijven.
De uitleg van Katie was noodzakelijk en erg interessant!
's Middags zijn we verder gegaan met de twee testen die we nog op de computer moesten doen. Dit waren de Human Reseach Subject (over wetten die met privacy en bescherming van persoonsgegevens te maken hebben op de Washington University)
Daarna hebben we de HIPAA-test gedaan. (deze ging over landelijke wetten die te maken hebben met bescherming van persoonsgegevens). Bij elkaar duurde deze testen 4 uur, en tegen de tijd dat we klaar waren was ook de werkdag weer om.
Maike en Shanna hebben voor het eten zich nog even uitgeslooft in de sportruimte van het gebouw, terwijl Sofie en Tiska heerlijke pannenkoeken aan het bakken waren. Hmmm!
's Avonds kwam Matt (erg handig) ons ophalen om boodschappen te doen. Dus niet shoppen zoals we in eerste instantie dachten, dit staat nu op de planning voor zondagmiddag. We hebben weer megaveel boodschappen gedaan en moesten dan beneden bij de portier in ons gebouw een karretje halen om alles in 1 keer mee naar boven te krijgen. Dat was natuurlijk erg hilarisch!!
Daarna hebben we beneden nog lekker een film gekeken, Elizabethtown (echt een rare film) We konden jammer genoeg niet in het penthouse, dus dan maar genoegen nemen met de net zo luxe banken beneden. snik snik

Donderdagochtend zijn we verder gegaan met de training van de meetinstrumenten en zijn we begonnen met het oefenen op elkaar. We hadden afgesproken in ons eigen lab. Yeah! Een kamer in de basement. In deze basement hebben alle studenten hun colleges.
Het oefenen op elkaar is een goede oefening voor onze Engelse woordkennis en Amerikaanse uitspraak van de woorden. We hadden een aantal woorden die een beetje dubieus waren doordat we gehersenspoeld zijn door Snoop dogg, haha! Een voorbeeld is chizzle, dat we uitspreken als sjizzel, wat straattaal is. Oeps! Het moet namelijk tjizzel zijn, wat een gereedschap is.
's Middags hebben we eerst WUSTL (Washington University in St. Louis) pasjes gehaald. Hiermee kunnen we overal naar binnen, maar veel belangrijker gratis met de shuttlebus naar de main campus! Bij de main campus moesten we zijn omdat we weer een heel aantal papieren moesten invullen. Wat een gedoe zeg! We werden geholpen door Kaaren, die ookal zo behulpzaam was met onze papieren terwijl we in Nederland waren, en die zeker Tiska met het gehele gedoe erg goed heeft geholpen! We zullen haar nog wel een pakje stroopwafels gaan bregen. Daarna zijn we de main campus gaan bekijken (en de studenten). Het eerste wat we tegenkwamen was een winkel waarin ze kleding van de WUSTL. Om helemaal te kunnen integreren in de Amerikaanse mode van te grote truien en te grote baggie broeken, moesten we natuurlijk ook inslaan! We hebben ALLEMAAL een te roze en te grote WUSTL trui gekocht. :)
Verder hebben we een beetje rondgelopen en het terrein bekeken. En eindelijk wat leven in de brouwerij ervaren, want dat is op de School of Medicine ver te zoeken.
De koks Maike en Sofie (het vast kookteam) hadden weer een heerlijke maaltijd bereid, deze keer Nederlands. (broccoli, gebakken aardappeltjes, vis en de beroemde Sofie-salade)
Na het eten hebben we een beetje gechilled, Fie en Tis hebben in de kamer gehangen en Maike en Shanna hebben gesport en daarbij contacten gelegd. Een van de jongens die ook bij het diner van Lisa Conor was sprak ons aan. Daarbij werden we uitgenodigd om die avond mee te gaan stappen, maar dat was wel een beetje teveel van het goede. Wel hebben we een uitnodiging voor vrijdagavond kunnen lospeuteren. In een blits hotel waar een feestje gehouden zou worden in de bar. We zijn benieuwd of dit wel wat gaat worden of wederom een St.Louis style van gezelligheid. :S

Vandaag, vrijdag, zijn we verder gegaan met het oefenen van de verschillende meetinstrumenten. Omdat we gisteren hard gewerkt hadden en Katie en Becky erg tevreden waren over ons werk, kregen we 's middags vrij. Toevallig was het ook nog mooi weer! ;) Met onze koude pannenkoeken, fleecekleedjes, boekjes, goed humeur en té grote frisbee (zie foto) zijn we op weg gegaan naar het Forest Park. We hebben ons heerlijk geinstalleerd, hebben nog gefrisbeed en verder genoten van het zonnetje (we denken ongeveer 25 graden!)
Vandaag was echt een relaxed dag. Als afsluiting van deze mooie middag hadden we afgesproken met Tim om nog wat te gaan drinken in een cool (?) barretje dichtbij. Hier zou het Happy hour zijn. Daar aangekomen bleek ook dit weer een tent te zijn waar we onszelf niet vaak zien terugkomen. Tim kon uiteindelijk ook niet komen, want hij moest met zijn vrouw (!) "out of town". Doordat we niet erg gecharmeerd waren van de tent en de mensen (alleen Fie misschien, want die kreeg weer eens een drankje aangeboden, hihi) waren we snel weer thuis. Hier hebben we zelf maar een Rosé genomen uit ons brede assortiment, en hebben de koks weer een smaakvol en voedzame maaltijd bereid; paella! Heerlijk!
De zon heeft duidelijke invloed op ons!
Teruggekomen in het gebouw bleek internet het nog steeds niet te doen. FF checken dus! Bij onze gangster portier bleek dat downloaden in Amerika écht illegaal is en dit wel eens het probleem zou kunnen zijn.. Oeps! Na een telefoontje en bezoekje aan de helpdesk bleek dit inderdaad het geval te zijn! De laptop is nu tijdelijk even verhuisd naar Tis, aangezien de aansluiting van Maike nog afgesloten is en deze maandag pas weer gefixed zal zijn.

Dan nu dé plannen voor het weekend. Vanavond natuurlijk naar het hotel voor onze party, we zijn zeer benieuwd of we nu eindelijk toffe mensen gaan ontmoeten en anders gaan we gewoon verder zoeken.
Morgen is daar wel een goede gelegenheid voor. Dan is er namelijk dé St. Patricks Day parade, een Iers festijn waarvan hier niemand weet waar het eigenlijk voor is.
De verwachting is mooi weer, dus dat moet goed komen!
Zondag staat winkelen op het programma, met als privéchauffeur wederom Matt. We hopen dat we deze keer wel kunnen winkelen.
Maar de verhalen zullen verteld worden door onze enige eigen verslaggeefster ter plaatse: Sófie!

Have a nice weekend!!!

• 11 Maart 2006 - 10:06

Taco:

Leuke fotos! Fijn weekend en happy St. Patricks Day!

• 11 Maart 2006 - 12:04

Albert:

Hallo meiden!
    Wat een leuke foto's met die te grote frisby!
    Wat een kaal park, was het echt wel 25 gr?
    Veel plezier op St Patricks day! St Patrick was een Ierse bisschop, die leefde van 380 NC tot 461 NC. Hij heeft veel Ieren bekeerd tot het Christendom. Zijn sterfdag, 11 maart 461 is sindsdien St Patricks day.

• 11 Maart 2006 - 19:21

Bert En Ria:

Echt fantastisch om jullie zo te kunnen volgen, vooral uitvoerig blijven schrijven, wij smullen ervan!Kunnen jullie een beetje warmte deze kant op sturen? Veel plezier in 't weekend! knuffel voor allemaal

• 11 Maart 2006 - 19:53

Rosalie:

Tis! en de anderen.
    Ik volg jullie. Echt leuk om al die verhalen te lezen.
    Veel plezier!

• 12 Maart 2006 - 08:38

Nellie Fontaine:

Hoi Tiska en studiegenoten,
    Ik heb met plezier jullie verslag tot nu toe gelezen. Ik zal zeker uitkijken naar meer.
    Groetjes "tante" Nellie

• 12 Maart 2006 - 11:41

Anna Koel:

Ha die Tiska (en natuurlijk ook andere meiden),

leuk om weer een nieuw bericht te lezen! Ik ben erg benieuwd naar de testen. Want wat is nu uiteindelijk jullie opdracht? Heel veel plezier en genietse enne.... niet teveel eten hoor! Mijn naar Amerika geemigreerde zusje kwam in een maand tijd 5 kg aan!

• 12 Maart 2006 - 12:57

Tamara:

hai maike en de rest
    nou jullie boffen maar met dat mooie weer!!
    leuk om jullie zo te volgen
    enne nog toffe mensen ontmoet op de party??
    dankzij albert weet ik nu ook waarom het st patricksday heet ha ha weer wat geleerd.ben beniewd naar de foto's van de parade.
    nieuwschierig hoe ze dat daar vieren.
    wij hebben vandaag ook mooi weer maar wel erg koud brrr.ben is ff goed bezig geweest in de sportschool en ga nu lekker aan de rose.
    winkelse vandaag en tot snel.

groetjes tamara

• 16 Maart 2006 - 19:47

Elise:

Een hele late reactie, want ik lees dit verhaal pas 16 maart. Een week op skikamp geweest met mijn school. Jullie kennen vermoeiende tijden, maar dit kamp sloeg alles. Sofie heeft er ervaring mee en kan jullie er alles over vertellen. Prettige week allevier.
    Groet,

Elise

• 17 Maart 2006 - 20:26

Chiel:

Voor Sofie: Je hebt wat gemist en wij jou. Gelukkig hadden we een waardige vervangster uit een goed nest!
    Voor de schrijfster hierboven: Watje!

• 17 Maart 2006 - 20:28

Chiel:

Voor de schrijfster hierboven: Watje!